Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe myjemy i osuszamy, po czym kroimy w plasterki. Każdy z nich nacieramy roztartym czosnkiem i oprószamy przyprawą do wieprzowiny. Mięso zbijamy tłuczkiem kuchennym i oprószamy mąką. Smażymy porcje mięsa na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy z przyprawami. Po około 30 minutach sos zagęszczamy mąką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super, uwielbiam bitki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale mam smaka na takie biteczki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !