Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
feta 20 dag
rzodkiewka 1 pęczek
papryka żółta 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą

Sałatę lodową kroimy dość drobno. Fetę kroimy w kostkę. Ogórki po obraniu kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, następnie wykrawamy z niej gniazda nasienne, kroimy ją w kostkę lub paski. Rzodkiewkę po umyciu kroimy w plasterki lub półplasterki. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i pozostałymi składnikami. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak