Sposób przygotowania

schab przeciąć wzdłuż na grubość ok 2cm i rozbić tłuczkiem na grubość 1-1 i 1/2cm nadając mu kształt prostokąta. Doprawić. Bułkę namoczyć w letniej wodzie. Cebulę zetrzeć na tartce, czosnek drobno posiekać. Szpinak przesmażyć na tłuszczu i doprawić. Cebulę, czosnek, odcisnąć bułkę podzielić na 2 części i jedną dodać do mięsa wołowo-wieprzowego, drugą do mięsa drobiowego. Na rozbity płat schabu rozłożyć połowę szpinaku, na szpinak nakładać kupkami mięso drobiowe i mięso wołowo-wieprzowe oraz pozostałą część szpinaku. Całość zwinąć w rulon. Obwiązać nitką, obłożyć gałązkami rozmarynu, podlać oliwą, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec w temp. 180C przez około 1h. Po upieczeniu pokroić w plastry i dekoracyjnie ułożyć na półmisku. (Podawać z pieczonymi ziemniaczkami)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam taka roladka musi być pyszna !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !