Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada schabowa z farszem szpinakowo-mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mielony 1/2 kg
mięso mielonewołowo-wieprzowe) 20 dag
MIĘSO Z DROBIU 20 dag
bułka 1 szt
jajko 2 szt
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
oliwa
sól
pieprz
schab bez kości 1 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada schabowa z farszem szpinakowo-mięsnym

schab przeciąć wzdłuż na grubość ok 2cm i rozbić tłuczkiem na grubość 1-1 i 1/2cm nadając mu kształt prostokąta. Doprawić. Bułkę namoczyć w letniej wodzie. Cebulę zetrzeć na tartce, czosnek drobno posiekać. Szpinak przesmażyć na tłuszczu i doprawić. Cebulę, czosnek, odcisnąć bułkę podzielić na 2 części i jedną dodać do mięsa wołowo-wieprzowego, drugą do mięsa drobiowego. Na rozbity płat schabu rozłożyć połowę szpinaku, na szpinak nakładać kupkami mięso drobiowe i mięso wołowo-wieprzowe oraz pozostałą część szpinaku. Całość zwinąć w rulon. Obwiązać nitką, obłożyć gałązkami rozmarynu, podlać oliwą, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec w temp. 180C przez około 1h. Po upieczeniu pokroić w plastry i dekoracyjnie ułożyć na półmisku. (Podawać z pieczonymi ziemniaczkami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.06.2012 10:53
mniam taka roladka musi być pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak