Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonych owoców

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
truskawki 50 dag
maliny świeże 1 szklanka
czerwone porzeczki 1 szklanka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonych owoców

Wodę przelewamy do garnka, wstawiamy na ogień. Następnie dodajemy porzeczki czerwone i gotujemy, po kilku minutach dodajemy maliny oraz truskawki. Gotujemy do momentu zagotowania, dodajemy do smaku cukier wedle uważania. I tak przygotowany kompot zostawiamy pod przykryciem, żeby "nabrał smaku". Podajemy do obiadów, ale również zastępując nim herbatę, czy soki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 20.06.2012 10:35
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak