Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany łosoś ze szpinakiem I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
szpinak 1/4 kg.
cytryna 1 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mleko 1/2 l.
mąka 4 łyżki
masło 4 łyżki
oliwa
łosoś dzwonka 2 bez skóry
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany łosoś ze szpinakiem I

piekarnik nagrzać do temp.200st.łososia podzielić na mniejsze porcje umyć oprószyć solą i pieprzem białym ułożyć na dwie natłuszczone tacki.Cebule obrać posiekać,podobnie paprykę,szpinak umyć i porwać na mniejsze kawałki,pokrojone warzywa układać na tackach obok łososia.Masło rozpuścić dodać mąkę i wymieszać stopniowo dodając mleko nie przerywać mieszania,jak sos zgęstnieje doprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej,przygotowanym sosem zalać łososia z warzywami i przykryć tacki folią aluminiową włożyć do piekarnika i upiec przez 10min.Cytrynę sparzyć wrzątkiem pokroić na ćwiartki.Upieczonego łososia podawać z cytryną i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 04.09.2012 15:19
pycha
Rafał10 20.06.2012 10:56
uwielbiam łososia i szpinak ! MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak