Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 500 g
jajko 1 szt
kasza manna 3 łyżki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cabula 1/2 małej
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną

Kroki postępowania

1
Ryby trzeba obrać z ości, podzielić na mniejsze cząstki. (Ja dałam różne ryby złowione przez mojego tatę)
Namoczyć bułkę w wodzie lub mleku
Krok 1 - Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną foto
2
Zmielić ryby razem z cebulką, bułką namoczoną, dodać koperek, przyprawy, żółtko, kaszę manną(ja dałam jeszcze łyżkę bułki tartej).
Krok 2 - Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną foto
3
Ubić pianę z białka dodać ją do wymieszanej masy rybnej i delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 3 - Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną foto
4
Masę rybną ułożyć na folii spożywczej i uformować wałek, następnie owinąć folią aluminiową i ścisnąć żeby nadać kształt rolady. Gotować ok 15- w zależności jaką dużą uformowaliśmy
Krok 4 - Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną foto
5
Ugotowaną roladkę rozwinąć z folii, można jeść na gorąco z sosem koperkowym na przykład, albo pokroić i dodawać do zimnych półmisków zalanych auszpikiem :)

Mniam, w każdej wersji jest pyszna!
Krok 5 - Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną foto
6
SMACZNEGO!!!
Krok 6 - Rolada rybna z sosem koperkowym i młodą kapustką zasmażaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.11.2012 23:57
Ja też chętnie się skuszę.
motylwe 20.06.2012 12:53
z ochotą zjadłabym takie danie,pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak