Sposób przygotowania

wszystkie warzywa obrać i umyć,cebule pokroić na ćwiartki,marchew,cukinię,bakłażana na plastry 2 cm.kalafiora na różyczki.Wysmarować blachę oliwą,do miski wlać łyżkę oliwy wsypać posiekany rozmaryn,sól wymieszać połączyć z warzywami i wszystko wylać na natłuszczoną blachę.Wstawić do piekarnika na 170st.i piec ok.25min.Po upieczeniu wyłożyć na półmisek i udekorować posiekaną natką,podawać z bagietką.jeśli nie mamy świeżego rozmarynu możemy zastąpić suszonym dlatego w składnikach podałam 2 rodzaje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie, zwłaszcza z rozmarynem
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !