Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z cebuli

Domowy sposób na kaszel i ból gardła.

Cebulę po obraniu myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Przygotowujemy sobie naczynie na syrop. Może to być słoik, lub szklanka przykryta spodkiem. Ważne, żeby naczynie było czyste i suche. Na dnie naczynia kładziemy kilka plasterków cebuli wsypujemy łyżkę cukru, znowu wkładamy kilka plasterków cebuli, posypujemy łyżką cukru. Przykrywamy resztą cebuli i posypujemy pozostałym cukrem. Przykrywamy. Syrop jest gotowy już po kilku godzinach, gdy cebula puści sok. Właśnie ten sok przelewamy na łyżkę i pijemy co jakiś czas. Syrop przechowujemy w zamkniętym naczyniu, w lodówce maksymalnie przez 2 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 06.08.2012 09:58
to jest takie niedobre, ble ale niesmaczny lek ponoć leczy
Cukiereczek13 20.06.2012 09:47
fajny pomysł na syrop

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak