Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litr
woda gazowana 0,5 litr
sól 1 do smaku
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mięso z rosołu 2 szklanki
cebula 2 sztuki
bulion 0,25 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem

Mleko+woda+sól+zioła+mąka+proszek do pieczenia+1 jajko miksujemy. Mąki dajemy tyle, abyśmy uzyskali konsystencję gęstej śmietany.

Naleśniki smażymy na oleju.



W międzyczasie przygotowujemy nadzienie do krokietów:


Mięso mielimy, dodajemy do niego przeszkloną ma maśle cebulę i bulion. Doprawiamy do smaku.



Mięso nakładamy na naleśniki, zawijamy. Moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.



Całość podajemy z czerwonym barszczem. Gotowe krokiety możemy polać oliwą truflową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 29.07.2012 12:41
pyszne,lubię
irenka 29.07.2012 12:41
pyszne,lubię
Rafał10 20.06.2012 10:29
świetnie wyglądają! Z mięskiem są pyszne :)
Cukiereczek13 20.06.2012 09:47
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak