Sposób przygotowania

Lody wyjąć trochę wcześniej z zamrażarki, aby nieco zmiękły.
Ananasa obrać i pokroić w kostkę.
Połowę zmiksować na mus.
Miękkie lody wymieszać jak najdokładniej z musem z ananasa oraz częścią kosteczek ananasowych i ponownie wstawić do zamrażarki na pół godziny.
Sezamki rozdrobnić uderzając tłuczkiem do mięsa lub wałkiem.
Do pucharków nałożyć 3-4 porcje lodów ananasowych, posypać sezamkami i pozostałym ananasem pokrojonym w kosteczkę.

Gotowy deser polać ulubionym syropem smakowym - owocowym, miętowym, orzechowym, etc.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pydsznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    Wspaniały deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super deserek
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Zrobiłam, pyszne, dodałam syrop brzoskwiniowy mniaaaaam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !