Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pachnący szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 80 dag
olej
pęczek posiekanej szałwi
2 listki posiekanej miety
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab pachnący szałwią

schab opłukać, osuszyć, posolić i obsmażyć ze wszystkich stron. Mięso wyjąć z naczynia, olej zlać. Wysypać dno naczynia połową szałwii wymieszanej z mięta, dodać roztarty czosnek, wlać 2 łyżki oliwy oraz szklankę wody. Włożyć mięso, posypać resztą szałwii. Dusić 3 godziny na bardzo małym ogniu. podawać na ciepło z makaronem lub na zimno z sałatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 14:59
ciekawe
anja3107 11.07.2010 15:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak