Sposób przygotowania

Cukier utrzeć z żółtkami i margaryną. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno i dodać do masy. Ciasto dokładnie wymieszać, po czym przelać do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 30 minut. Po upieczeniu biszkoptu i przestudzeniu skropić go wódką połączoną z wodą. Następnie ułożyć truskawki i zalać galaretką, po czym wstawić do lodówki, aby galaretka zgęstniała.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda baaaaardzo smacznie :) ślinka cieknie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepszy! :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    takie ciasto super na upalne dni
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada oblednie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    świetne sezonowe ciasto:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    ale pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    apetyczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha, mniam,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie ciasta, są szybkie i smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    swietne ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Michał2

    mniam pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszne wspomnienie lata
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne lekkie ciacho
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny biszkopcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !