Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier, później żółtka oraz mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną. pieczemy w 180 stopniach do "suchego patyczka". Ostudzony placek przekrawamy na pół i nasączamy kawą zbożową rozpuszczoną w niecałej połówce szklanki przegotowanej i ostudzonej wody.
Krem: Budyń gotujemy na mleku,dodajemy pozostałą kawę,ostudzony miksujemy z margaryną.
Przekładamy kremem budyniowym ciasta. Smarujemy wierzch polewą toffi i posypujemy kokosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    no czytając składniki wydaje się być smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczny placek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dla mnie bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !