Sposób przygotowania

margarynę utrzeć mikserem z cukrem,solą,cynamonem,kardamonem,rumem i jajkami.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą,zagnieść gładkie ciasto odstawić na pół godziny do lodówki,następnie wałkować na grubość ok.1/2cm.i wycinać paski 20x1,5cm każdy pasek zawiązać w supełek i piec w rozgrzanym oleju podobnie jak pączki z obu stron na złoty kolor,przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszniutkie te ciasteczka:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne i aromatyczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !