Sposób przygotowania

Kapustę umyć, drobno poszatkować, posolić. Podlać niewielką ilością wody.Gotować z liściem laurowym pod przykryciem ok. 40 minut. W międzyczasie cebulę obrać, umyć, poszatkować. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy kapusta będzie miękka dodać ocet, przyprawić solą i pieprzem. Dodać cebulkę. Smalec rozpuścić, podsmażyć na nim mąkę, podlać wodą. Smażyć razem kilka chwil, dodać do kapusty. Wymieszać, zagotować, doprawić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 3
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo lubię czerwoną kapustkę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna kapustka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszny dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,ja dodaje jeszcze jabłko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !