Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta gotowana z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ocet 1 łyżka
sól do smaku
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta gotowana z cebulką

Kapustę umyć, drobno poszatkować, posolić. Podlać niewielką ilością wody.Gotować z liściem laurowym pod przykryciem ok. 40 minut. W międzyczasie cebulę obrać, umyć, poszatkować. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy kapusta będzie miękka dodać ocet, przyprawić solą i pieprzem. Dodać cebulkę. Smalec rozpuścić, podsmażyć na nim mąkę, podlać wodą. Smażyć razem kilka chwil, dodać do kapusty. Wymieszać, zagotować, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.12.2013 10:31
pycha,ja dodaje jeszcze jabłko
IlonaAlbertos 15.07.2013 12:49
Musi być smaczna.
ONY_za_kare 08.07.2013 17:36
pyszny dodatek do obiadu
jasiek 20.06.2013 15:12
świetna kapustka
ben-ka 18.04.2013 08:56
bardzo lubię czerwoną kapustkę.
barbara11561 21.10.2012 08:48
pyszna
kuklik 06.09.2012 09:43
pyszności
ankaryba 19.07.2012 09:44
smaczna :-)
mirosława4 09.07.2012 18:41
smaczna
bgs1984 08.07.2012 13:15
mniam
marzenciak1985 08.07.2012 13:09
mniam
Betka 04.07.2012 09:24
rewelacja;)
mela25 23.06.2012 09:16
rewelacja
MAR3STA 22.06.2012 18:21
smaczna
Motorek 22.06.2012 11:42
pyszna
Krystyna32 21.06.2012 09:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak