Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z serem i łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 300 gramów
czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
łosoś wędzony plastry 200 gramów
jaja 3 sztuki
koperek świeży kilka gałązek
serek śmietankowy 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z serem i łososiem

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać pianę z białek z masą szpinakową.

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać na nią masę szpinakową, rozsmarować po całej blasze, tak by utworzył się dość duży prostokąt. Piec 15 minut. Po upieczeniu ciasta zostawić je na 5 minut do ostygnięcia, a następnie obrócić je na stole i zdjąć papier do pieczenia.

Posiekać koperek i wymieszać go z serkiem. Tak przygotowany serek rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na serek wykładać plastry wędzonego łososia. Całość zrolować, zawinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Kroić na plastry grubości 1,5 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbarella 28.06.2012 16:43
do ulubionych
RenataZ-et 21.06.2012 18:41
wygląda rewelacyjnie!
kochanyptysiu 20.06.2012 11:53
też ją robię,jest boska
Rafał10 20.06.2012 10:47
to musi być coś przepysznego !!! Wszystkie składniki które uwielbiam... Takie połączenie, mniam
Hanna5 20.06.2012 08:39
wygląda smacznie
Katarzyna54 20.06.2012 08:24
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak