Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek po prowansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry z udźca jagnięcego 4 szt
oliwa 4 łyżki
sól, pieprz
posiekany rozmaryn 1 łyżeczka
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Stek po prowansalsku

Mięso umyć, osuszyć , można trochę rozbić tłuczkiem, aby plastry miały grubość ok. 2 cm. Za pomocą pędzla posmarować oliwą, posypać solą, pieprzem oraz rozmarynem. Ułożyć na gorącym grillu, piec po 3-4 min z każdej strony. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, wyszorować, wysuszyć. Pokroić w ćwiartki, ułożyć na ruszcie obok mięsa, grillować 2-3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 03.10.2011 19:57
niezły stek
Adamorek 03.10.2011 19:57
niezły stek
Adamorek 03.10.2011 19:57
niezły stek
Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:21
super
pawel007 19.10.2010 20:41
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak