Sposób przygotowania

Otręby i płatki owsiane zmielić w młynku do kawy.
Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski - dodać posiekane masło oraz mleko - zagniewść klejące ciasto.
Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Wałkować cienko - najlepiej między arkuszami folii spożywczej - wycinać szklanką ciasteczka, układać na blaszce wyścielonej woskowanym papierem do pieczenia i piec ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset>Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</fieldset>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajne ciacha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam takie!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !