Sposób przygotowania

Śmietankę dokładnie schłodzić.
Na gazie postawić garnek z wrzącą wodą, na nim umieścić miskę, wbić do niej jajka, dodać cukier i cukier waniliowy oraz cynamon.
Jajka ubić na parze, aż powstanie puszysta jasna masa.
Zdjąć naczynie z masą jajecznną z garnka i ubijać dalej, aż masa ostygnie.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Połowę jak najdrobniej pokroić, resztę zmiksować.
Mus śliwkowy dodawać stopniowo do masy jajecznej, stale ubijając, a następnie wmieszać pokrojone śliwki.
Ubić na sztywno schłodzoną śmietankę, a następnie połączyć z masą śliwkową.
Przełożyć całość do pojemnika z pokrywką i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    slinka cieknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    slinka cieknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wymienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Chętnieskosztuję!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !