Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z białym serem i cebulą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 10-15 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
szczypior 2 łyżki
sól do smaku
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z białym serem i cebulą

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle
Krok 1 - Kluseczki z białym serem i cebulą foto
2
Mąki przesiać na stolnicę, dodać przeciśnięty przez praskę ser, połowę podsmażonej cebuli, szczypiorek, żółtko, sztywno ubitą pianę z białka. Szybko zagnieść ciasto
Krok 2 - Kluseczki z białym serem i cebulą foto
3
Następnie rozwałkować i pokroić w skośne romby
Krok 3 - Kluseczki z białym serem i cebulą foto
4
Wrzucać stopniowo do wrzącej osolonej wody, gotować około 1-2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane pozostałym usmażonym masłem z cebulą.
Krok 4 - Kluseczki z białym serem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.12.2012 20:02
super
tomek18 04.10.2012 11:15
pycha
olkaaa 04.10.2012 10:10
bardzo fajne
Katarzyna54 20.06.2012 08:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak