Sposób przygotowania

Orzechy posiekać,( 4-5 połówek odłożyć do dekoracji). Czekoladę połamać, wlać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę, oprószyć mąką. Resztę mąki wymieszać z kakao, mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z 15 dag cukru pudru na puszystą masę, ciągle ucierając dodawać stopniowo po 1 jajku . Pod koniec dodać przestudzoną czekoladę, posiekane orzechy, jabłko, 1 łyżkę soku z cytryny i mąkę, dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do przygotowanej formy z kominkiem. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Z pozostałego cukru pudru i łyżki soku z cytryny zrobić lukier i oblać zimną upieczoną babkę. Ozdobić odłożonymi połówkami orzechów.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo babeczka, super !
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj z jabłuszkami, już się skusiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowita babka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie też by smakowała,a do tego te orzechy,pychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !