Sposób przygotowania

Wodę z masłem zagotować, energicznie mieszając wsypać mąkę i gotować około 3 minuty, zdjąć z ognia, ostudzić. Do przestudzonego ciasta miksując stopniowo dodawać po 1 jajku i szczyptę soli. Ciasto wyłożyć na 2 wyłożone pergaminem blaszki, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i aromatem. Śmietanę ubić na puszysty krem, połączyć z serkiem, wymieszać. Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto, przykryć drugim blatem, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wyglada
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przepyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszne ciasto
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !