Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Drożdże wkruszyć do garnuszka, dodać po dwie łyżki mąki i cukru oraz zalać pół do połowy mlekiem i dokładnie wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wsypać do miski, dodać majonez, rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe mleko i rozczyn. Całość dokładnie zagnieść na jednolite, gładkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką i przerobić.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite te bułeczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Takich jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo efektownie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pięknie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale śliczne zawijaski:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo mi się podobają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !