Sposób przygotowania

Melona przekroić na połowę, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w plastry, obraż ze skóry i pokroić w sporą kostkę.
Pokrojonego melona skropić sokiem z cytryny (można też dodać nieco skórki), przemieszać i zalać żubrówką.
Wstawić do lodówki na 24-48 godzin.

Jeśli melon jest dojrzały i bardzo słodki, można dodać więcej soku z cytryny.
Natomiasł mało słodkiego melona można doprawić torebką cukru waniliowego, co dodatkowo wzmocni smak.

Podawać jako dodatek do lodów lub jako samodzielny deser np.z dodatkiem bitej śmietany.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne są owoce z odrobiną alkoholu
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Fajna, choć zdradliwa przekąska ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to jest super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !