Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynadry wieprzowe duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 1100 g
cebula 100 g
tłuszcz 75 g
mąka pszenna 40 g
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cynadry wieprzowe duszone

Nerki oczyścić obgotować, odcedzić. Zalać zimną wodą, ugotować w całości.Miękkie nerki wyjąc pokroić w paski. Przyrządzić jasnozłotą zasmażkę z tłuszczu mąki i cebuli, rozprowadzić wywarem i zalać nerki. Dodać sól pieprz i majeranek, całość dusić pod koniec dodać natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.07.2012 09:18
super!!!
Amellia 21.06.2012 17:47
mniam
Betka 20.06.2012 09:41
mmm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak