Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 szt
jabłko 2 szt
chrzan świeży 2 szt
jogurt naturalny 200 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy z jabłkami

Korzeń chrzanu obieramy, myjemy i trzemy na najdrobniejszej tarce. Z cytryny wyciskamy sok, pozbywamy się pestek. Jabłka obieramy i czyścimy z torebek nasiennych. Następnie trzemy na drobnej tarce i mieszamy z sokiem z cytryny.

Chrzan i jabłka mieszamy wraz z jogurtem, dokładnie łączyć. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.06.2012 08:34
pyszny
Rafał10 20.06.2012 11:09
uwielbiam sosy z chrzanem :)
Justyna Jussstiii 20.06.2012 07:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak