Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z waniliowym serkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 270 g
ser biały twarogowy 400 g
śmietana 1 łyżka
cukier waniliowy 3 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z waniliowym serkiem

Kroki postępowania

1
Ser mielimy i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy cukier brązowy i waniliowy oraz ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy
Krok 1 - Bułeczki z waniliowym serkiem foto
2
Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy na prostokąty mniej więcej wielkości dłoni. Zostawiamy część ciasta do ozdobienia wierzchu bułeczek. Odłożone ciasto francuskie kroimy w paseczki lub specjalnym wałkiem do nacinania ciasta w kratkę.
Krok 2 - Bułeczki z waniliowym serkiem foto
3
Prostokąty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wyciętych prostokątach kładziemy łyżką serowe nadzienie i przykrywamy paskami z ciasta francuskiego.
Krok 3 - Bułeczki z waniliowym serkiem foto
4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.
Krok 4 - Bułeczki z waniliowym serkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 24.08.2012 08:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak