Sposób przygotowania

Paprykę przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne i układamy na blasze skórką do góry. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stponi piekarnika na około 20 minut,następnie do papryki dokładamy resztę warzyw, Czosnek i chili kłądziemy w całości a cebule pokrojoną na ćwiatrki i skropioną oliwą. Upieczoną paprykę i papryczkęchili przekładamy do miski i przykrywamy folią a jak przestygną obieramy ze skórki. Obrane papryki, chili, czosnek i cebulę wrzucamy do blendera dodajemy miętę, bazylię i oliwę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie miksujemy. Sos taki podajemy do potraw z grila lub na kanapki a można nawet go zjeść z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    lubię takie dipy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten dodatek mięty i bazylii- super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !