Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę,płatki sól i mieszamy wszystko. W wodzie rozpuszczamy drożdże i wlewamy wszystko do mąki. Mieszamy wszystkie składniki ugniatając je. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, odrywamy po kawałku ciasta i formujemy bułeczki. Bułki układamy na posypanej mąką brytfance i zostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy woda i oprószamy płatkami, robimy nacięcia. W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 250 st, wkładamy bułki i od razu zmniejszamy temperaturę do 200st. Pieczemy ok 15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetnie wygląda, zdrowa buła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !