Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty francuskie z serem i dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 4 kromki
jajko 3 szt
sól
cukier wanilinowy 0,5 łyżeczki
cukier kryształ 1 łyżeczka
ser żółty 4 plastry
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: tosty francuskie z serem i dżemem

Pieczywo wybieramy takie, jakie lubimy (chleb, chleb tostowy, pełnoziarnisty).
Jajka rozbełtałam. Dodałam cukier, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Chleb obtoczyłam w jajku i usmażyłam z jednej strony na złoto. Gdy przewróciłam chleb na drugą stronę, położyłam na nim ser żółty i przykryłam patelnię pokrywką. Podałam z dżemem morelowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.08.2012 14:17
super
Rafał10 20.06.2012 11:18
też lubię łączyć ser z dżemem :)
Sylwia29 19.06.2012 22:18
Pycha !;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak