Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoffelsalat - wersja podstawowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 250 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoffelsalat - wersja podstawowa

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić i zahartować wodą z lodem.
Po kilku minutach odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Można je też ugotować poprzedniego dnia.
Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę posiekać dość drobno.
W dużej misce połączyć ziemniaki z cebulą - doprawić solą i pieprzem.
Skropić octem jabłkowym i olejem.
Wymieszać bardzo dokładnie i schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.12.2012 10:17
• w składnikach zabrakło oleju, pieprzu i octu jabłkowego - do smaku •
chelsi 05.09.2012 22:19
mmmm uwielbiam zimniorki ;p
artur7 13.08.2012 11:18
lubię takie
Betka 05.08.2012 07:49
podoba mi się;)
Habibi 07.07.2012 09:42
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak