Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń indycza z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
jajko 2 szt
chrzan 1 mały słoik
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń indycza z chrzanem

Filet indyczy dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie przepuszczamy w maszynce do mięsa. Następnie do mięsa dodajemy chrzan, jajka oraz przyprawy, wyrabiamy gładka masę. Gotową masę przekładamy do podłużnej formy i pieczemy około godziny w temp. 180*C. Po upieczeniu podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak