Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
margaryna 1/2 kostki
cukier 3 łyżki
masa:mąka 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
śmietana kremówka 1 szkl
żółtko jajek 6 szt
rabarbar 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Kruszonka: z podanych składników przygotowujemy kruszonkę. Następnie kruszonkę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy 10 minut w temp 180*C. Masa: rabarbar oczyszczamy, a następnie kroimy w plastry. Cukier mieszamy z mąką. Żółtka roztrzepujemy w oddzielnej misce i dodajemy do nich śmietankę. Następnie śmietankę z żółtkami wlewamy do cukru oraz mąki i dokładnie mieszamy do momentu, aż powstanie gładka masa. Następnie do gotowej masy dodajemy pokrojony rabarbar i mieszamy. Tak przygotowanę masę wykładamy na podpieczoną kruszonkę i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 28.08.2012 15:37
fajne
Goya 17.08.2012 11:30
super
Goya 17.08.2012 11:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak