Sposób przygotowania

Kalafior myję gotuję ok 12 min w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzam i po wystygnięciu dzielę na mniejsze różyczki. Sos tzatziki Prymat przygotowuję według opisu dodając jeszcze 2 łyżki majonezu ( najlepiej kielecki) i 1 łyżkę jogurtu naturalnego i wciskam do tego 3 żabki czosnku. Kalafior obsypuję posiekaną pietruszką i koperkiem i polewam sosem tzatziki. następnie wkładam na 15 min do lodówki i po 15 min sałatka jest gotowa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Kalafior i brokuł polecane na jelita:! Wbrew pozorom, jak się wolno je, nie są wydymające...
  • 1
    lip-samkin-listopad-2015
    Opublikowano

    kasia37

    ja najbardziej lubię kalafior w postaci sałatki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    remprzem

    Bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !