Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna zupa pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w zalewie pomidorowej 3 puszki
kapusta biała 3/4 kg.
mięso mielone 3/4 kg.
cebula 2 szt.
oliwa 6 łyżek
masło 3 łyżki
rosół instant 2 łyżki
Szczypiorek cienki 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
sos tabasco kilka kropli
sos worcester kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna zupa pomidorowa

pomidory przetrzeć przez sito razem z zalewą,cebule obrać,drobno posiekać,kapustę poszatkować,w rondelku rozgrzać oliwę zeszklić cebulę,wrzucić poszatkowaną kapustę wymieszać i chwilę smażyć,dodać pomidory,kminek,rosół instant,doprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać i gotować ok.15min.szczypiorek i natkę umyć,drobno posiekać,dodać do mięsa mielonego doprawić do smaku pieprzem wyrobić i z powstałej masy formować małe klopsiki,usmażyć je na rozgrzanej oliwie,gotową zupę doprawić sosem tabasco i worcester oraz solą,usmażone klopsiki włożyć do zupy i mocno podgrzać ale nie zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak