Sposób przygotowania

Ziemniaka gotujemy w mundurku, bądź gotujemy na talerzu w mikrofalówce, Po ugotowaniu, przycinamy wieczko i wygrzebujemy łyżką stołową wnętrze ziemniaka. Wnętrze wypełniamy plastrem boczku i jajkiem, po czym wsadzamy do piekarnika na około 10 minut, do ścięcia jajka . Na około 2 minuty przed wyjęciem z piekarnika, farsz z ziemniaka mieszamy z posiekaną kapustą kiszoną , solimy pieprzymy i podsmażamy do zarumienienie sią na oliwie z oliwek. Podajemy z cytrynką, drugim ziemniakiem owiniętym boczkiem, Do wnętrza bardzo często dodaję różne rodzaje serów pleśniowych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie podane!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Proste danie, ale przepięknie podane, co znacznie wpływa na jego jakość! W dodatku ładny, szczegółowy opis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !