Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowy z kwiatami lipy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 0,5 kg
kwiaty lipy 10 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowy z kwiatami lipy

Porzeczki zalać wodą- około 2 litry, dodać cukier i gotować 10/15 minut. Dodać kwiaty lipy i gotować jeszcze kilka minut.
Odstawić do ostudzenia. Przed podaniem przecedzić. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.07.2012 21:40
super
Goya 25.07.2012 21:40
super
Katarzyna54 19.06.2012 21:05
fajny
motyl 19.06.2012 20:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak