Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szczypiorkiem i podgrzybkami suszonymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
podgrzybki 1 garść
śmietana kremowa 30% 5 łyżek
sól do smaku
szczypiorek 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szczypiorkiem i podgrzybkami suszonymi

Suszone podgrzybki łamię na mniejsze kawałeczki i zalewam śmietaną kremową. Pozostawiam na 15-20 minut, aby zmiękły. Następnie wbijam jajka. Doprawiam solą, pieprzem czarnym oraz sosem sojowym. Intensywnie mieszam. Na patelni rozgrzewam masło. Wsypuję posiekany szczypiorek. Odrobinę solę i smażę przez kilka minut, aby szczypiorek lekko wysechł. Następnie wlewam masę jajeczną. Zwiększam ogień. Smażę kilka minut nieustannie mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy – ja lubię wysuszone także smażę dłużej. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.02.2013 20:29
pyszna
edyta44 26.07.2012 12:00
pycha
Katarzyna/kate1980 20.06.2012 21:53
uwielbiam takie śniadanka
anna186 20.06.2012 19:56
mmmm pyszne
Amellia 19.06.2012 20:57
pycha
motyl 19.06.2012 20:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak