Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone warzywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
marhcewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 szczypty
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone warzywa

Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki, marchewki i pietruszkę kroimy w plasterki, a cebulę kroimy w pióra. W naczyniu żaroodpornym mieszamy oliwę z solą ziołową, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dorzucamy warzywa i całość dokładnie ze sobą mieszamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak