Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowe nadzienie do naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1/2 kg
cukier 4 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowe nadzienie do naleśników

Śliwki należy obrać ze skórek i usunąc z nich pestki. Miąższ przekłądamy do miseczki. Dodajemy drobny cukier i cynamon. Dokładnie mieszamy. Można dosłodzić, jeśli mamy kwaśniejsze śliwki. Gotowe śliwki są świetnym nadzieniem do naleśników lub do przełożenia ciasta. Świetnie smakują również ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:02
Dobre jest takie nadzienie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak