Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki truskawkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
piersi z kurczaka 1 szt podwójna
mąka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki truskawkowe

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć. Przekroić truskawki wzdłuż. Układać na piersi z kurczaka truskawki, zwijać piersi w roladkę
Krok 1 - Roladki truskawkowe foto
2
Obtoczyć dobrze roladki w samej mące.
Krok 2 - Roladki truskawkowe foto
3
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć roladki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 3 - Roladki truskawkowe foto
4
Kilka truskawek zmiksować, podawać z sosem truskawkowym.
Krok 4 - Roladki truskawkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 24.06.2013 16:09
ocet balsamiczny dodałam do zmiksowanych truskawek
Małgorzata106 05.09.2012 19:15
ciekawe połączenie
IZABELA29 20.06.2012 18:35
super
tessinka 19.06.2012 21:00
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam
Mysiunia 19.06.2012 20:22
odważnie :) bardzo ładnie wygląda, ale osobiście nie wiem czy bym się zdecydowała na takie połączenie :)
Ewa104 19.06.2012 19:54
Czy do tych zmiksowanych truskawek coś dodałaś?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak