Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe poduszeczki z szynką i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 15 plasterków
jajko 1 sztuka
papryka marynowana 1 (w marynacie miodowej)

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe poduszeczki z szynką i papryką

Kroki postępowania

1
szynkę kroimy w półplasterki i układamy na rozwałkowanym cieście, na nich układamy po kawałku papryki
Krok 1 - drożdżowe poduszeczki z szynką i papryką foto
2
ciasto zwijamy, odcinamy nadmiar ciasta, przyciskamy w miejscach, gdzie są przerwy między plasterkami szynki i dzielimy na "poduszeczki", następnie na brzegach robimy wzorek odciskając widelec
Krok 2 - drożdżowe poduszeczki z szynką i papryką foto
3
układamy na blasze wyłożonej pergaminem, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zezlocenia przez jakieś 15-20 minut
Krok 3 - drożdżowe poduszeczki z szynką i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.08.2013 07:33
fajnie wygladają
leonkot 18.02.2013 18:55
pyzo na cieście krucho- drożdżowym na które przepis znajdziesz tu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/175024/swinskie-ryjki.html. nie mam pojęcia dlaczego zapomniałam podać składniki na ciasto. ja widzę, zdjęcie gotowych poduszeczek, nie wiem dlaczego ty nie widzisz
SmacznaPyza 01.02.2013 16:56
na jakim cieście skoro żadnego (ani składników na ciasto) nie ma na liście ? i gdzie zdjęcie gotowych upieczonych poduszek ?
bgs1984 28.08.2012 19:17
mniam
marzenciak1985 28.08.2012 19:12
mniam
marcinek 28.08.2012 16:30
mi też się podoba
Ewa6274879 19.06.2012 23:06
fajna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak