Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka
rzodkiewka
pomidor
koperek
szczypiorek
sól
pieprz
jajko
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne roladki

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć, osączyć. Rzodkiewkę pokroić w plastry, pomidora na cząstki. Fileta z kurczaka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na filecie ułożyć szczypiorek, koperek, plastry rzodkiewki i cząstki pomidorów.
Krok 1 - Wiosenne roladki foto
2
Oprószyć warzywa solą i pieprzem, zwinąć w roladki. Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć roladki na wolnym ogniu na złoty kolor.
Krok 2 - Wiosenne roladki foto
3
Roladki podawać z ziemniakami
Krok 3 - Wiosenne roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.01.2013 21:01
taka wiosenna roladka świetnie smakuje szczególnie po zimie. Przepis. który daje radość w kuchnii
goofy9 12.08.2012 23:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak