Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartoflanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 szt
ziemniaki 8 szt
marchewka 1 szt
cebula 0,5
pietruszka korzeń
boczek wędzony 2-3 plastry
masło 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: kartoflanka

Warzywa obrałam i pokroiłam w kostkę. Wodę zagotowałam z kostkami rosołowymi i wrzuciłam warzywa. Gdy były miękkie dodałam pokrojony na małe kawałki boczek. Masło rozpuściłam na patelni, dodałam mąkę i ciągle mieszając podsmażyłam ją na średni brąz. Dodałam do zupy. Posypałam koprem. Zagotowałam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 23.08.2012 18:08
Taka prosta fajnie doprawiona jest najlepsza
jola1508 19.07.2012 21:23
prosto, smacznie
parysek10 19.06.2012 19:38
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak