Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazik kapusciano-ziemniaczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 0,5 kg
kapusta 0,5 kg
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zrazik kapusciano-ziemniaczany

ziemniaki obieramy, kapuste gotujemy do miękkości studzimy i odciskamy z nadmiaru wody następnei wszystko razem mielimy w maszynce doprawiamy do smaku i dodajemy jajko wyrabiamy masę i formujemy zraziki obtaczamy w rozkłoconym jajku i obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron podajemy z gulaszem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 11.08.2012 17:09
ach zjadlabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak