Sposób przygotowania

mięso umyć,warzywa obrać umyć marchew i pietruszkę pokroić w plasterki a seler w słupki,przyprawy wymieszać i pokrojone warzywa ułożyć na mięsie polać winem,w rondelku zgotować szklankę wody z octem wystudzić i polać mięso przykryć i wstawić do lodówki na 48godz.po tym czasie mięso wyjąć lekko osuszyć natrzeć solą i pieprzem,boczek wysmażyć w brytfance dodać oliwę włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano,polać marynatą z warzywami dodać koncentrat pomidorowy i upiec w piekarniku w temp.200st.ok.2godzin,po upieczeniu mięso wyjąć na półmisek sos przetrzeć doprawić do smaku i podawać do mięsa osobno w sosjerce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !