Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak na soli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały )
sól 1 kg.
cebula 4 szt.
czosnek 4 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak na soli

kurczaka oczyścić umyć cebule obrać pokroić w plastry czosnek posiekać wymieszać i podzielić na połowę połowę rozłożyć na półmisku na wierzch położyć kurczaka i obłożyć pozostałą cebulą i czosnkiem wstawić kurczaka do lodówki na noc,następnego dnia zdjąć cebulę i czosnek kurczaka posypać przyprawą ,pieprzem,papryką do naczynia w którym będzie się piekł kurczak wsypać sól ok.0,5cm.na sól położyć kurczaka i upiec w temp.180st.ok.godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.11.2013 19:38
świetny jest taki kurczak!
Seba 15.10.2012 10:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak