Sposób przygotowania

Pomarańczę wyszorować, sparzyć i zalać w niewielkim rondelku zimną wodą.
Nakryć i gotować do zupełnej miękkości - odcedzić.
Pomarańczę pokroić na kawałki, włożyć do blendera, zalać sokiem pomarańczowym i zmiksować na gładką masę.
Galaretkę wsypać do kubeczka, dodać żelatynę i zalać całość 100ml chłodnej wody - wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Napęczniałą galaretkę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, dolać do masy pomarańczowej i ponownie zmiksować.
Masą napełnić drobne foremki silikonowe (do kostek lodu lub czekoladek) - pozostwić do ostygnięcia i stężenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wyśmienite
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !