Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki bardzo pomarańczowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 1 szkl.
pomarańcza 1 duża
galaretka pomarańczowa 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat pełna łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki bardzo pomarańczowe

Pomarańczę wyszorować, sparzyć i zalać w niewielkim rondelku zimną wodą.
Nakryć i gotować do zupełnej miękkości - odcedzić.
Pomarańczę pokroić na kawałki, włożyć do blendera, zalać sokiem pomarańczowym i zmiksować na gładką masę.
Galaretkę wsypać do kubeczka, dodać żelatynę i zalać całość 100ml chłodnej wody - wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Napęczniałą galaretkę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, dolać do masy pomarańczowej i ponownie zmiksować.
Masą napełnić drobne foremki silikonowe (do kostek lodu lub czekoladek) - pozostwić do ostygnięcia i stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 13.08.2012 15:19
uwielbiam
Habibi 07.07.2012 09:40
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
joanna77 19.06.2012 17:47
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak