Sposób przygotowania

Biszkopty rozdrabniam na małe kawałki, dodaję czekoladę, esencję, cukier oraz stopione i wystudzone masło. Wszystkie składniki delikatnie mieszam, przekładam do tortownicy i podpiekam ok.10min w 150C
Ser miksuję na puszystą masę, po kolei dodaję cukier, jajka i stopioną, schłodzoną białą czekoladę. Następnie esencja, olejki, skórka cytrynowa i na sam koniec mąka. Masę przekładam do tortownicy na podpieczony spód. Piekłam 2 godziny w 180C.
Czekoladę mleczną stapiam w rondelku, dodaję kremówkę, kilka łyżeczek. Po lekkim stężeniu polewę wykładam na sernik.
Na polewie układam odsączone z zalewy owoce tropikalne - kokos, ananasa, papaję i mango. Użyłam mieszanki w syropie firmy Kier.
Cały sernik obkładam podprażonymi migdałami, jak na migdałowy sernik przystało.
Paluchy lizać!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale poezja smaku:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    rewelacyjny. musi bosko smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    extra, lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    pysznie wygląda!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    sernik to chyba Twoje ulubione ciasto/deser :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Caralajna@ dokładnie tak, jestem wręcz sernikomaniaczką;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !