Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki ze smalcu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
smalec 25 dag
śmietana 250 ml
marmolada do nadzienia
szczypta soli
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki ze smalcu

Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jeżeli jest dość suche można dodać śmietany. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, nakładać marmoladę, formować rogaliki. Upiec. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alicja34 06.08.2010 20:35
pyszne
Alicja34 06.08.2010 20:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak